SKORDISK Logo100 senki nad Beogradom
Knjiga 100 senki nad Beogradom

Aleksandar Diklić
100 SENKI NAD BEOGRADOM,
Biografije ličnosti koji su obeležili istoriju Beograda.
Prvo izdanje - 2017
Format - 17 x 24 cm
Strana - 671
ilustrovano u boji
tvrd povez
ćirilica

Poručite knjigu "100 senki nad Beogradom"


Neke od recenzija knjige:
"Čitalac knjige "100 senki nad Beogradom", više nikada neće hodati našim gradom na isti način, jer će imati svest o drevnosti, svetosti i duhu Večitog grada - Beograda. Kroz Senke istorijskih ličnosti, koje je "prozvao i dozvao sa onoga sveta", Aleksandar Diklić nam veličanstveno pripoveda o prošlosti rodnog grada, na njemu svojstven, sasvim ličan, topao i nedvosmislen način.
Seni odabranih bitnika, postale su žive, razumljive, dohvatljive. Beogradom ćemo koračati sa otvorenom knjigom u rukama, opčinjeni, u mističnom zagrljaju naše povesti, sadašnjosti i budućnosti."

Aleksandar Gajšek
novinar i publicista
"Iz opčinjenosti duhom Beograda, iz osetljivosti na sve dramatične mene ovog "staništa na raskršću svetova", iz razumevanja značaja onih koji su ga pohodili i sa zlim i sa dobrim namerama - nastala je ova povesnica kao svojevrstan biografski leksikon. Od činjenica i mitova, od naučne građe i anegdota autorovim smislom za živopisnost pripovedanja, sklopljeno je obimno, originalno i uzbudljivo štivo."

Branka Otašević
kritičar lista "Politika"
"Sagledavanjem ovog ogromnog poduhvata dolazimo do zaključka da je pred nama obiman letopis prošlosti Beograda. U njemu živi radoznao, prkosan, slobodouman, ponekad setan, a ponekad šeretski duh grada Beograda, formiran decenijama, vekovima i milenijumima."

Dr doc Aleksej Timofejev
naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije