SKORDISK LogoBeograd veciti grad
Knjiga Beograd veciti grad

Aleksandar Diklić
BEOGRAD VEČITI GRAD,
Sentimentalno putovanje kroz istoriju.
Prvo izdanje - 2013
Format - 17 x 24 cm
Strana - 560
ilustrovano u boji
tvrd povez
latinica, ćirilica i engleski jezik

Poručite izdanje na ćirilici
Poručite izdanje na latinici
Poručite izdanje na engleskom jeziku


Neke od recenzija knjige:
"O beogradu i njegovoj burnoj istoriji je tu i tamo objavljeno neko poglavlje, ali nešto slično ovom poduhvatu nije zabeleženo."

Milan Vlajčić
filmski kritičar i komentator Blica
"Ovaj pošten i jasan pristup daje s jedne strane interesantnu, ali s druge strane veoma preciznu sliku prošlosti. Politička korektnost sa kojom autor opisuje susedne države i narode i njihovu ulogu u istoriji Srbije, uzdiže njegovo delo na nivo opšteprihvaćenih evropskih standarda."

Dr doc Aleksej Timofejev
naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije
"Monumentalni opus koji je ostavio autor oduševio me serioznim pristupom ovako složenom zadatku - prikazati grad kao glavnog junaka, u njegovom višemilenijumskom trajanju.
Beograd je univerzalni Grad, Grad njegovih stalnih ili privremenih stanovnika, Grad njegovih građana, Grad onih koji su ga doživljavali kao svoj, Grad onih koji su zajedno s njim stradali na ovoj istorijskoj raskrsnici. Upravo ovu dimenziju nam izvanredno daje autor, bilo da se radi o poznatim istorijskim dešavanjima ili da se radi o ezoteriji, saznanjima koja su dostupna samo posvećenima."

Jovan Mirković
muzejski savetnik Muzeja žrtava genocida
"Dok posmatramo drevne portrete, karte, mape, gravire, crteže i planove, uživamo u zanimljivoj i inspirativnoj priči, grandioznoj po opusu, ali ipak dinamičnoj i po meri modernog čoveka. Beogradska enciklopedija nam pruža divnu i dugu šetnju kroz burne beogradske vekove. Nesvakidašnje, šarmantno delo, nezabeleženo u produkciji većih i bogatijih gradova Evrope i sveta."

Dimitrije Nastić
publicista